Två starka svenska fintechbolag i strategiskt samarbete

Fintechbolagen Itello och Metaforce har inlett ett strategiskt samarbetarbete för att erbjuda standardlösningar för kunder inom liv- och pensionsbranschen i Norden.

Itello och Metaforce är två centrala aktörer i det ekosystem av nordiska insurtechbolag som växer fram i Sverige. Itello erbjuder ett komplett, anpassningsbart affärssystem till liv- och pensionsbolag och Metaforce levererar lösningar för automatisering och digitalisering av kunddialogen. Syftet med samarbetet är att ge hela pensionsbranschen större möjligheter att skapa personligt anpassade och relevanta meddelanden och kundhandlingar via både digitala och postala kanaler.

En bransch på väg från egenutvecklat till branschstandard

"Vi har båda en marknadsledande teknologi och ett gediget branschkunnande. Genom att erbjuda en smidig standardiserad integration av våra programvaror och jobba nära varandra kan vi erbjuda pensionsbranschens aktörer kortare time to market för alla typer av kundhandlingar på ett kostnadseffektivt sätt", säger Henrik Allert, ansvarig för digitala lösningar hos Itello.

”Vi strävar hela tiden för att möjliggöra för våra kunder att på ett tryggt och enkelt sätt kunna samverka med relevanta aktörer i branschens digitala ekosystem – partnerskapet med Metaforce är ytterligare ett bevis på den ambitionen” avslutar Henrik Allert.”Försäkringsbranschen går allt mer mot att använda standardprogramvara i stället för att som förr utveckla egna lösningar. Både Itello och Metaforce har en mycket stark position på den svenska försäkringsmarknaden inom sina respektive områden”, säger Björn Junge, VD för Metaforce, och fortsätter: ”Vi delar många värderingar som bolag och vi brinner verkligen för att erbjuda riktigt bra standardiserade IT-lösningar som hjälper våra kunder att effektivisera sin verksamhet. Med vårt samarbete erbjuder vi tillsammans en verkligt högkvalitativ och mycket kostnadseffektiv lösning”.

I rapporten från Handelshögskolan The next wave of fintech – Redefining financial services through technology” skriver forskaren Michal Gromek

“The Swedish insurance market offers an attractive breeding ground for industry collaboration based on the increasing number of Insurtech start-ups, investor demand for innovative startups to invest in, and incumberment insurance companies with extensive knowledge and experience”

Läs mer om vår Complementary Software Partner

Om Metaforce
Fintechbolag grundat 2003. Vi utvecklar programvara och lösningar som automatiserar och digitaliserar kunddialogen för våra kunder. Med våra lösningar kan kunderna snabbt och enkelt skapa personligt anpassade och relevanta meddelanden, dokument och kundhandlingar samtidigt som de sparar tid och pengar. Metaforce har en lång rad av ledande försäkringsbolag och banker som kunder, däribland, Skandia, If, AFA, Bliwa, och Movestic.

Kontakt: Björn Junge, VD Metaforce AB. 070-575 34 51

Följ Itello på LinkedIn så missar du inga nyheter!